گالف دارو - داروخانه اینترنتی

راهنمای انتخاب خمیر دندان مناسب و انواع خمیر دندان ها

راهنمای انتخاب خمیر دندان مناسب و انواع خمیر دندان ها

 

 

 

 

راهنمای انتخاب خمیردندان مناسب

 

 

 

انتخاب خمیردندان باید بسته به نوع و جنس دندان های افراد مصرف کننده صورت بگیرد. برای سفیدکردن دندانهایتان می توانید از روش های خانگی مختلفی کمک بگیرید. قبل از تهیه خمیردندان باید به مواد تشکیل دهنده آن ها دقت کنید. اگر دندان هایی سالم و قوی می خواهید باید آن ها را با مسواک و خمیردندان مناسب شست و شو دهید.

به طور کلی یک خمیر دندان مناسب باید فرآیند زدودن و پاک کردن پلاک دندان را بدون آسیب به مینا یا عاج دندان تسهیل کند، از خاصیت تمیزکنندگی خوبی برخوردار باشد و زیبایی دندان را حفظ کند. همچنین باید با پوست و مخاط دهان سازگاری داشته و بزاق را زیاد کند و علاوه بر آن طعمش مطبوع باشد.

ترکیب خمیر دندان‌ها از زمان معرفی آنها، دستخوش تغییرات بسیاری شده است. با وجود این مساله، جزء تقریبا ثابت در ترکیب اکثریت خمیر دندان‌ها، ماده ساینده آن است. معمولا خمیر دندان‌های سفیدکننده حاوی درصد بیشتری از مواد ساینده هستند و در نقطه مقابل خمیر دندان‌های ضد حساسیت حاوی مواد ساینده کمتری هستند.

خمیردندان‌های سفیدکننده رنگ دندان‌ها را از طریق سایندگی یا مکانیسم‌های شیمیایی از بین می‌برند.‏ این نوع از خمیر دندان‌ها همچنین حاوی بعضی مواد شیمیایی سفیدکننده مانند پراکسیدها هستند. چیزی که باعث نگرانی است، این که استفاده مکرر از پراکسیدها یا محصولات حاصل از متابولیسم این است که می‌تواند به رشد ارگانیسم‌های مضر ازجمله قارچ‌ها و پیدایش بیماری‌هایی مانند زبان سیاه مودار منجر شود. پراکسیدها ممکن است باعث آسیب به پالپ یا بافت‌های نرم نیز بشوند. تأخیر در ترمیم زخم‌ها هم از دیگر عوارض استفاده طولانی‌مدت از خمیر دندان‌های سفیدکننده حاوی پر اکسیدها هستند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

در هنگام خرید خمیر دندان باید دقت کنید که به چه منظوری خرید انجام می دهید، چنانچه دندان های کاملا سالمی دارید و معاینات سالیانه دندانپزشکی تایید کننده این مطلب است، می توانید از خمیر دندان های سفید کننده به صورت مقطعی استفاده کنید. استفاده طولانی مدت از خمیر دندان سفید کننده به دلیل خاصیت سایندگی زیاد آن ها توصیه نمی شود.

اگر در معاینات دندانپزشکی مشخص شود که شما مستعد ابتلا به پوسیدگی دندانی هستید و هدف کاهش پوسیدگی‌ باشد بهتر است از خمیر دندان های حاوی فلوراید که ضد پوسیدگی هستند استفاده کنید. روی این خمیر دندان ها کلمه ضدپوسیدگی یاCavity Protectionدرج شده است.

در مواردی که حساسیت شدید دندانی دارید و پس از معاینات دندانپزشکی مشخص شده که حساسیت دندانی به دلیل پوسیدگی و بیماری لثه نمی باشد بهتر است از خیر دندان ضد حساسیت استفاده کنید .

خمیر دندان های ضد جرم نیز در بازار موجود هستند که روی آن ها عبارت ضد جرم یا  Anti tartar  نوشته شده است. این خمیردندان ها حاوی پیروفسفات می باشند که از تشکیل جرم جدید بر روی دندان ها جلوگیری می کند اما در حذف جرم های موجود هیچ نقشی ندارد. چنانچه می خواهید از این خمیر دندان ها استفاده کنید و در معاینات مکرر دندانپزشکی به شما گفته شده که دهان شما مستعد تشکیل جرم است، باید ابتدا جرمگیری کنید تا جرم های موجود در دهانتان تمیز شوند و سپس از این خمیردندان ها استفاده کنید.

 

 

 

خمیر دندان های ضد حساسیت

 

 

 

حاوی مواد ساینده کمتری هستند. خمیردندان‌های سفیدکننده رنگ دندان ها را از طریق سایندگی یا مکانیسم‌های شیمیایی از بین می‌برند.‏ این نوع از خمیر دندان ها همچنین حاوی بعضی مواد شیمیایی سفیدکننده مانند پراکسیدها هستند. چیزی که باعث نگرانی است، این که استفاده مکرر از پراکسیدها یا محصولات حاصل از متابولیسم این است که می‌تواند به رشد ارگانیسم‌های مضر ازجمله قارچ‌ها و پراکسیدها ممکن است باعث آسیب به پالپ یا بافت‌های نرم نیز بشوند. تأخیر در ترمیم زخم‌ها هم از دیگر عوارض استفاده طولانی‌مدت از خمیر دندان‌های سفیدکننده حاوی پر اکسیدها هستند.

خمیر دندان های ضدپوسیدگی حاوی مقادیر متفاوتی از فلوراید هستند. معمولا هر مقدار فلوراید بیشتری در خمیر دندان موجود باشد اثر ضدپوسیدگی بیشتر خواهد بود. سطح فلوراید فعال باید ‏کافی و در تمام عمر خمیر دندان ثابت بماند. چنانچه این گونه خمیر دندان‌ها تا مدت زمان انقضای مندرج روی بسته بندی مصرف نشوند عملا خاصیت ضدپوسیدگی خود را از دست می دهند.

 

 

 

علت خونریزی لثه ها موقع مسواک زدن

 

 

 

 

 

 

 

 

 

حتی وقتی با حرکات آهسته مسواک می‌زنید، خون از لثه هایتان جاری می‌شود؟ خون ریزی لثه هنگام مسواک زدن اغلب ناشی از مشکل بزرگ و غیرقابل حلی نیست. اما اگر برخی نکات را ندانید، ممکن است آنقدر به لثه‌هایتان آسیب بزنید که سلامتشان با مشکلی جدی تر از خونریزی‌های گاه و بی گاه مواجه شود.

 

 

 

بلد نیستید نخ دندان بکشید

 

 

 


 

 

 

 

هر وقت نخ دندان می کشید لثه هایتان زخمی می شوند؟ فکر نکنید خونریزی لثه هنگام کشیدن نخ دندان اتفاقی است که همه افراد آن را تجربه می کنند. این مشکل در اغلب موارد به دلیل استفاده از نخ دندان نامناسب یا محکم کشیدن نخ روی لثه است و از نظر محققان، در چنین شرایطی زیان نخ دندان از سود آن بیشتر است. اگر شما به این شیوه بین دندان هایتان نخ می کشید، احتمالا هنگام مسواک زدن خونریزی لثه را تجربه می کنید، چراکه با حرکت دادن نخ دندان در موقعیت نامناسب، پیش از مسواک زدن به لثه‌هایتان آسیب ‌زده و آن‌ها را حساس کرده اید.

 

 

 

هورمون هایتان در نوسان اند

 

 

بسیاری از خانم ها زمانی که هورمون هایشان دچار نوسان می‌شود (دوران بلوغ، بارداری، یا یائسگی) لثه هایی حساس پیدا می‌کنند. در این روزها حتی حرکت آرام مسواک روی دندان هم می تواند زمینه را برای خونریزی دندان فراهم کند.

 

 

 

 

بی خوابی دارید

 

 

 

 

 

 

 

وقتی استرس دارید، دچار کمبود خوابید یا غذای نامناسبی مصرف کرده اید، حجم باکتری ها در دهانتان بیشتر می‌شود و لثه تان دچار التهاب هایی می شود که آن را مستعد خونریزی می کند. در این شرایط، لثه تان حساس و آماده خونریزی می شود و با هر بهانه کوچکی دهانتان پر از خون می شود.

 

 

 

 

داروی خاصی مصرف می کنید

 

 

 

مصرف برخی داروها، مثل داروهای ضدافسردگی و فشارخون ممکن است باعث خشکی دهان شود. در این شرایط کمبود بزاق ناشی از مصرف این داروها، به باکتری ها اجازه می دهد با سرعت بیشتری تکثیر شوند و لثه شما را قرمز، متورم و خونین کنند.

اوضاع بد است

گفتیم که در اغلب موارد، خون ریزی لثه نشانه دچار بودن به بیماری مهلکی نیست. اما گاهی هم مشکلات به ظاهر بی اهمیتی مثل خونریزی لثه می توانند زنگ‌خطری برای آگاه شدن شما از یک مشکل مهم تر باشند. محققان می گویند ابتلا به بیماری های تهدید کننده‌ ای مانند دیابت، سرطان خون یا حتی HIV، می تواند سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار دهد و منجر به تورم لثه ها و خونین شدنشان شود، پس اگر مدتی طولانی دچار خونریزی لثه شدید، به‌سادگی از کنار آن نگذرید.

 


ثبت نظر