گالف دارو - داروخانه اینترنتی

کدام مواد غذایی سبب بروز جوش و آکنه میشوند؟

کدام مواد غذایی سبب بروز جوش و آکنه میشوند؟

جوش یا همان آکنه چیست ؟

پاسخ به این پرسش حتی توسط دانشمندان نیز به خوبی درک نشده است اما از آنجا که هیچ درمانی بطور قطعیت برای این مشکل وجود ندارد در مرحله اول جلوگیری از بروز آکنه بسیار معقول بنظر می رسد.

آکنه به عنوان یک نوع بیماری تلقی می شود که بر غدد پوست تاثیر گذاشته و به منافذ آن نفوذ می کند. زمینه ایجاد این مشکل در تمام افراد وجود دارد پس باید به غذایی که می خورید توجه بیشتری داشته باشید.

چه چیزی سبب بروز جوش می شود ؟

همانطور که همه ما می دانیم هنگامی که چربی روی پوست افزایش یابد سلول های مرده بر روی پوست تجمع یافته و در حقیقت فولیکول های پوست مسدود شده و این برجستگی ها برروی پوست ظاهر می شود.

هنگامی که در بدن انسولین و سایر مواد شیمیایی تولید شود باعث می شود غدد چربی روی پوست پایدار شده و آکنه ایجاد شود.

مواد غذایی که موجب ایجاد آکنه و جوش می شوند چیست؟

در اینجا تعدادی از مواد غذایی که مصرف یا مصرف بیش از حد آن ها منجر به ایجاد جوش و آکنه شود را آورده ایم.

شما با پیشگیری از مصرف این مواد غذایی یا محدود سازی مصرف آن ها این فرصت را دارید که تا حد زیادی از ایجاد آکنه و جوش خود جلوگیری کنید و آن عوارض موجود را نیز به سمت بهبودی هرچه بیشتر پیش ببرید.

مواد غذایی عامل جوش و آکنه شامل:

دانه های تصفیه شده و شکر

افرادی که از جوش و آکنه پوستی رنج می برند به نسبت افرادی که از این عارضه برخوردار نبوره اند و آن را تجربه نکرده اند، کربوهیدرات بسیار زیادی مصرف می کنند.

این افراد که از غذاهای دارای قند بیشتری استفاده می کنند، به نسبت دیگر افراد 30% بیشتر در معرض آکنه و جوش پوستی قرار می گیرند؛ چرا که مصرف این غذا ها قند موجود در خون را افزایش می دهد.

مصرف بعضی نان ها

در اینجا بیشترین عاملی که موجب بروز آکنه پوستی و جوش می شود، نان های حاوی گلوتن هستند؛ چرا که این دسته از نان ها نه فقط روده کوچک را دچار آسیب می کنند، بلکه از طرف دیگر التهاب سیستمیک که یکی از عوامل اصلی آکنه در نظر گرفته می شود را نیز افزایش می دهند.

مصرف زیاد شیرینی ها

پس از گلوتن عامل بعدی که باعث ایجاد آکنه می شود، شیرینی ها هستند.

خوراکی هایی که باعث ارتقا فوری سطح انسولین شده، عموما منجر به ایجاد آکنه نیز می شوند و این موضوع چیزی فراتر از شیرینی ها است و شامل ماکارونی، آرد سفید و دیگر مواد غذایی که میزان قند خون را افزایش می دهند، می شود.

لبنیات

بر طبق مطالعات و بررسی های صورت گرفته، بروز و شکل گیری آکنه و جوش با محصولات لبنی به دست آمده از شیر ارتباط بالایی دارد.

افرادی که به طور زیاد و مرتب بستنی می خورند و به طور مرتب شیر گاو می نوشند، به نوعی حدود چهار برابر بیشتر از دیگر اشخاص در معرض ایجاد آکنه پوستی و جوش قرار می گیرند.

شیرگاو دارای اسید آمینه است که عاملی محسوب می شود که باعث تحریک هورمون شبه انسولین می شود و با شکل دهی جوش به طور مستقیم در ارتباط است همچنین شیر گاو قند دارد که این عامل منجر به افزایش میزان انسولین در جسم و متعاقب آن تشدید بروز آکنه می شود.

فست فود ها

آکنه با غذاهای آماده و فست فود ها که سرشار از کالری، چربی و کربوهیدرات فراوان هستند، ارتباط بالایی دارد.

این غذاها، مواد غذایی مانند انواع همبرگر، سوسیس، ناگت ها، سیب زمینی سرخ شده، نوشابه، انواع میلک شیک و آیس پک همچنین پیتزا را در بر می گیرند.

براساس مطالعات و بررسی های به عمل آمده، افرادی که غذاهای آماده و انواع فست فود را زیاد می خورند، در مقایسه با افرادی که غذای سالم مصرف می کنند، به احتمال 43 درصد بیشتر امکان دارد که آکنه و جوش را در بدن خود توسعه دهند؛ از طرف دیگر در افرادی که هر روزه و به طور مرتب این غذاها را مصرف می کنند، خطر ابتلا به آکنه 17 درصد بیشتر می شود.

غذاهای حاوی ادویه

طبق مطالعات و بررسی های به عمل آمده، مصرف غذاهایی که حاویه ادویه هستند، باعث بروز آکنه همچنین افزایش شدت آن می شود.

به منظور جلوگیری از ایجاد آکنه بهتر است تا جای ممکن مصرف این غذاها را کاهش دهید و یا از ادویه کمتری در غذاها استفاده کنید.

پنیر

بار دیگر بر اساس تحقیقات و پژوهش های به عمل آمده، مصرف پنیر با ایجاد آکنه ارتباط مستقیمی دارد؛ چرا که بدن را به سمت نابودی بعضی هورمون ها پیش می برد و در نتیجه بدن را ممکن به جذب قند می کند؛ پس در صورتی که در طول روز از همچین مواد غذایی استفاده می کنید، میزان هورمون های موجود در جریان خون شما افزایش پیدا می کند و باعث ایجاد آکنه و جوش می شود.

آجیل

این خوراکی های خوشمزه از نظر ترکیبات و محتویات غذایی سرشار از گلیسمیا هستند و اینطور برآورد می شود که مصرف بالای آن ها باعث بروز آکنه و جوش است.

به منظور پیشگیری از بروز آکنه پوستی و جوش مصرف آجیل لازم است تا به کمترین میزان خود برسد.

آجیل ها در واقع خوراکی های خوشمزه و سالمی محسوب می شوند؛ اما به منظور پیشگیری از آکنه و جوش لازم است، در مصرف آن ها اعتدال را رعایت کنید و به میزان مناسب و مطلوبی خورده شوند.

رژیم غذایی که از لحاظ ترکیبات مربوط به گلیسمی تقریبا مقادیر کمی را شامل می شود همچنین پروتئین های بدون چربی، سبزیجات و میوه های تازه به منظور جلوگیری از آکنه، شادابی، صافی و زیبایی هر چه بیشتر پوست بسیار مفید و تاثیر گذار است.

چه مواد غذایی به درمان جوش صورت کمک می کنند؟

خوردن غذاهایی با شاخص گلوکز پایین که از کربوهیدرات های پیچیده تشکیل شده اند ممکن است خطر ابتلا به آکنه را کاهش دهد.

کربوهیدرات های پیچیده شامل غلات کامل، حبوبات و میوه و سبزیجات است.

همچنین تصور می شود که مواد غذایی حاوی روی، ویتامین A و E، آنتی اکسیدان، میوه ها و سبزیجات زرد و نارنجی مانند هویج، زردآلو و سیب زمینی شیرین، اسفناج و سایر سبزیجات سبز تیره، گوجه فرنگی، بلوبری، نان گندم کامل، برنج قهوه ای، بوقلمون، تخمه کدو، ماهی قزل آلا، ماهی خال مخالی و انواع دیگر ماهی های چرب و آجیل برای پوست مفید هستند، زیرا التهاب را کاهش می دهند و می توانند در درمان جوش صورت موثر باشند.

رژیم های غذایی با شاخص گلوکز پایین

چندین مطالعه اخیر حاکی از آن است که پیروی از یک رژیم غذایی با شاخص گلوکز پایین یا رژیم حاوی قند ساده کم، می تواند از بروز آکنه جلوگیری کرده و در درمان جوش صورت موثر باشد.

محققان در یک مطالعه بر روی بیماران کره ای دریافتند که پیروی از یک رژیم غذایی با شاخص گلوکز پایین به مدت 10 هفته می تواند منجر به بهبود قابل توجهی در آکنه شود.

در مطالعه دیگر، محققان دریافتند که پیروی از یک رژیم غذایی با شاخص گلوکز پایین و پروتئین بالا به مدت 12 هفته باعث بهبود آکنه در مردان و کاهش وزن می شود.

زینک یا روی

مطالعات نشان می دهد که خوردن مواد غذایی غنی از روی ممکن است در پیشگیری و درمان جوش صورت مفید باشد.

مواد غذایی که غنی از روی هستند شامل تخمه کدو، بادام هندی، گوشت گاو، بوقلمون، عدس و غذاهای دریایی مانند صدف و خرچنگ است.

در یک مطالعه محققان رابطه بین سطح روی در خون و شدت آکنه را بررسی کردند.

روی یک ماده معدنی در رژیم غذایی است که در بهبود پوست و تنظیم متابولیسم و سطح هورمون ها اهمیت دارد.

محققان دریافتند که سطح پایین روی با موارد شدیدتر آکنه ارتباط دارد.

آنها پیشنهاد می کنند برای درمان افرادی که موارد شدید آکنه دارند، مقدار روی در رژیم غذایی به 40 میلی گرم در روز افزایش یابد.

ویتامین های A و E

در مطالعه ای محققان دریافتند که سطح پایین ویتامین های A و E نیز با موارد شدید آکنه ارتباط دارد.

آنها پیشنهاد می کنند که افراد مبتلا به آکنه با افزایش مصرف مواد غذایی حاوی این ویتامین ها، می توانند از شدت آکنه خود بکاهند.

قبل از مصرف مکمل های ویتامین A با پزشک خود صحبت کنید. سمیت ویتامین A می تواند به اندام های اصلی بدن آسیب دائمی برساند.

آنتی اکسیدان ها و امگا 3

امگا 3 نوعی چربی است که در گیاهان خاص و منابع پروتئینی حیوانی مانند ماهی و تخم مرغ یافت می شود.

آنتی اکسیدان ها مواد شیمیایی هستند که رادیکال های آزاد را در بدن خنثی می کنند.

تصور می شود که امگا 3 و آنتی اکسیدان ها با هم التهاب را کاهش می دهند.

مطالعات تا حد زیادی ارتباط بین افزایش مصرف امگا 3 و آنتی اکسیدان ها و کاهش آکنه را تایید می کنند.


ثبت نظر